Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aansluiten op nieuwe ontwikkelingen? En hierover in gesprek met de Belastingdienst?

De Belastingdienst blijft ontwikkelen en wil daar de markt ook in blijven betrekken. Via diverse overlegvormen probeert de Belastingdienst de markt te informeren over nieuwe ontwikkelingen en te toetsen wat er in de markt heerst.

Pilots

Hierbij worden nieuwe ontwikkelingen op het digitale berichtenverkeer van de Belastingdienst voorbesproken en getoetst aan een afvaardiging van de markt. Dit wordt gedaan zodat ze op een later tijdstip eventueel als nieuw onderwerp op de website: 'Ondersteuning Digitale Berichtenverkeer (ODB)' beschikbaar gesteld kunnen worden.
Op dit moment zijn er geen pilots.

Klankborden

Deze hebben als doel om nieuwe ontwikkelingen over reeds bekende onderwerpen te bespreken en in te schatten wat de impact is op de markt. De deelnemers vertegenwoordigen een goede afspiegeling van de markt bij de diverse groepen zoals hieronder vermeld.
Er vindt een regulier overleg plaats, wat minimaal één keer per jaar gehouden wordt. De overlegfrequentie verschilt per doelgroep. Aan de hand van de agenda-samenstelling kan een deskundige van de Belastingdienst en/of Logius uitgenodigd worden voor deelname.

Let op!  Let op

Houd er wel rekening mee dat dit besloten werkgroepen zijn en dat u uitgenodigd moet zijn om in te kunnen loggen. De bedrijven die zijn aangemeld op onze diensten en beschikken over een ondersteuningsabonnement kunnen hiervoor in aanmerking komen. U kunt dan via de servicedesk van ODB uw interesse voor deelname aan de betreffende klankbordgroep kenbaar maken.