Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Algemene informatie over de Gegevensaanleveringen door Betalingsdienstaanbieders (PSP_CESOP)

Deze informatie is bestemd voor betalingsdienstaanbieders die aan de Belastingdienst vanaf 1 januari 2024 gegevens op kwartaalbasis moeten aanleveren inzake grensoverschrijdende betalingen. De wettelijke grondslag is geregeld in
de Wet implementatie richtlijn betalingsdienstaanbieders. Deze wet implementeert EU Richtlijn 2020/284.

De Handleiding Gegevensaanlevering van betalingsdienstaanbieders geeft inzicht in de achtergrond van de plicht tot gegevensaanlevering van grensoverschrijdende betaalinformatie, welke  betalingsdienstaanbieders moeten rapporteren, en informeert over wanneer, wat en hoe moet worden aangeleverd.

Deze Handleiding beschrijft de fiscaal-juridische onderwerpen (relevante EU/EG Richtlijnen en aangepaste nationale BTW wetgeving, in casu “Wet op de omzetbelasting 1968” ter implementatie van de EU Richtlijn 2020/284). De wet op de omzetbelasting 1968 vormt voor de  betalingsdienstaanbieders de grondslag voor de registratie en opvolgende aanlevering van de betalingsgegevens aan de Belastingdienst.

Hebt u nog algemene, fiscaal inhoudelijke, vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact op met de Belastingdienst.

Account aanvragen?

Gaat u software ontwikkelen voor deze berichtstroom?
Meldt u dan aan voor een account op deze website.

U krijgt daarmee toegang tot de technische specificaties, de Validatie Test Service en onze servicedesk. Ook ontvangt u dan onze nieuwsberichten over deze berichtstroom met informatie over o.a. nieuwe ontwikkelingen en nieuwe versies van specificaties.

Overzicht van Nationale Portalen van andere EU-lidstaten voor PSP_CESOP